11 Mayıs 2015 Pazartesi

Avon Fas Argan Yağlı Saç Serumu



Merhabalar,  saç bakımları biz bayanlar için olmazsa olmazlardan olan bir hal aldı. Önceden varmıymış ki diyenler çok ama şimdi ki zamanlar da maalesef bayanlar bile saçlarının çok açıldığından ve git gide kelleşmeye doğru gittiğini biliyoruz,duyuyoruz. Ben de çok fazla saç dökülme sorunu yaşıyorum. Kış dönemin de saç diplerim de oluşan doktorun bana koyduğu teşhis, " yağlı egzama " dedi. Aslında sadece kış aylarında oluşuyor saç diplerim de ilk kış doktora gitmekte biraz geç kaldım ve bu yağlı egzama saç diplerimi kaşındırdığı için çok fazla saçım döküldü. O gün bugun hale o azlıkta saçlarım ve ince telli olmasıyla daha da kırılgan oldular. Yağlı egzama konusunu başka bir postta aktaracağım size. Şimdilik Argan yağlı saç serumumuza dönebiliriz. 
Neymiş bu " Fas Argan Yağı? "  
Argan yağının elde edildiği ağaçların sadece Fas’ta yetişiyor olması sebiyle argan yağı, ‘Fas yağı’ olarak da adlandırılır. Sadece Fas’ın güneybatısında yetişen ve bölge halkının ‘hayat ağacı’ olarak adlandırdıkları ağaçlardır. Her zaman yeşil kalan argan ağaçları, bu ağaçların 125 ila 450 yıl arasında yaşayabilmesidir. Bu ağaçlar argan yağının elde edildiği bir yemiş verirler. Argan yağı ise zengin bir antioksidan kaynağı olmasını sağlayan temel yağ asitlerinin yanı sıra oldukça yüksek oranda E vitamini içerir. Antioksidanlar hücrelere zarar veren ve yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmasına neden olan serbest radikallerle savaştığı için, argan yağı özellikle cilde faydalı yağlardan biri olarak öne çıkmaktadır. Argan yağı cildi nemlendirir, kuruluğu giderir ve cildin esnekliğini arttırır. Cilde faydaları dışında kolesterol ve damar sertliğine de iyi geldiği belirtilir. Argan yağı içerik ve fayda bakımından zeytinyağına benzer özellikler gösterir ama zeytinyağından daha faydalı olduğu da her karşılaştırmada belirtilir.
Argan Yağının Faydaları 
  • Cildi Koruma ve İyileştirme 
  • Cildin Yaşlanmasını Geciktirme
  • Saçı Güçlendirme
  • Tırnak Bakımı
  • Kalp Damar Hastalıklarını Önleme ( Yemeklere katılan argan yağı için )

Argan Yağı Kullanımı
Argan yağını yüz için kullanırken ; genellikle yatmadan önce parmak uçlarına dökülecek birkaç damla yağın, iyice temizlenmiş cilde, yüz masajı eşliğinde uygulanması tavsiye edilir. Argan yağını ayrıca sivilce ve aknelerin üzerine, tedavi amaçlı olarak, bir pamuk yardımıyla sürebilirsiniz. Başta da söylediğimiz gibi yüz bakımı için dört-beş damla yeterlidir.
Vücut için kullanırken ; göğüslere, çatlak ya da selülitlere, banyo sonrası masaj yaparak argan yağı sürülmesi önerilir. Vücudu nemlendirmesi bakımından da banyo sonrası yapılacak bu uygulama yararlı olur. Böylelikle banyo sonrası birkaç tane, farklı özellikte ürün yerine tek bir bitkisel yağ ile tam bir vücut bakımı yapmış olursunuz. Çatlakları önlemede argan yağı etkili olacaktır. Hamileler de çatlakları önlemek için kullanabilir.
Saçlar için kullanırken ;  Kafa derisine masaj yaparak saça ve saç derisine yedireceğiniz argan yağını yaklaşık yarım saat kadar bekletin. Ilık bir havluyla başınızı sarmanız halinde yağın saça daha iyi nüfuz etmesini sağlayabilirsiniz. Yarım saatin ardından saçınızı durulayabilirsiniz. Bu bakım saç köklerini güçlendirir, yıpranmış saçları iyileştirir, saçı nemlendirir ve böylece saçın daha canlı, daha sağlıklı görünmesini sağlar.
Tırnaklarınızı güçlendirmek için kullanırken ; Birkaç damla argan yağı ile tırnak üzerlerine ve diplerine masaj yaparak yağı ellerinize uygulayabilirsiniz. Ellerinizi daha az kullandığınız ve sık sık suya sokmanızın gerekmeyeceği saatleri seçmeniz daha iyi olur. Argan yağını hemen durulamamanız ve cildin yağı emmesini beklemeniz halinde faydasını daha etkili biçimde görürsünüz.

** Geleneksel tıpta argan yağı akne, yara izi, yanık ve suçiçeği tedavisinde kullanılagelmiştir. Bir besin maddesi olarak ise argan yağı çorba, salata ve balık yemeklerinde kullanılabilir. Fındık aromalı diye tarif edilen tadıyla yemeklere ayrı bir lezzet kattığı bilinir. Yine de argan yağının ünlenmesi lezzetinden ziyade ciltteki nemlendirici ve gençleştirici etkisiyle olmuştur. Ayrıca saç ve tırnakları da güçlendirmesi en az cilt üzerindeki faydaları kadar öne çıkmaktadır.





Argan yağının bir çok faydası olduğunu ve zeytinyağı'ndan bile daha fazla faydası olduğunu bir çok yer de görebilirsiniz. Şimdi Avon'un bu Fas Argan Yağı Özü içeren ürününe gelelim, ah bir ürün bu kadar mı güzel kokar! Harika kokuyor ve bu beni ürünü daha da kullanmaya iten sebeplerden biri. Yağ kıvamında, pompalı bir şişe var. Bu 3. ürünüm hatta. Saç uçlarıma genel de kullanıyorum, saçlarım kuruyken kullandığım da daha çok seviyorum. Saçlarım nemliyken kullandığım da saçlarım sanki daha çabuk yağlanıyor gibi geliyor.  Ürün 30 ml. Tek pompası saç uçlarıma yetiyor. Fazlası saçlarınızı daha da yağlandırıyor ve her nekadar da durulanmasa da akıtmakta zorlanabilirsiniz. Çok indirime giriyor bu ürün. kaçırmadan alın, deneyin bence. Aynı ürünün saç sampuanı, kremi, bakım maskeleri de mevcut.



Sizin kullandığınız argan yağlı ürünler neler?Bu ürünü kullandıysanız veya bir çok sorularınız var merak ettikleriniz varsa yorum bırakınız.


Sevgiler..

4 yorum:

  1. Avon genel itibariyle gözümü fazlasıyla korkuttu benim :( Kremleri cildimi yaktı vs vs.Ama sen bu ürünü çok sevmişsin ne güzel :) Güzel günlerde kullanman dileğiyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanmadan önce mutlaka test ederek kullanmamıs gerekiyor avon kremleri, bazı hassas ciltler de yan etki yapıyor. Teşekkürler :)

      Sil
  2. Hello!
    Welcome to the "Directory Blogspot"
    We are pleased to accept your blog in the division: Turkey
    with the number: 337
    We hope that you will know our website from you friends, we ask nothing.
    The activity is only friendly
    Important! Remember to follow our blog. thank you
    I wish you an excellent day
    Sincerely
    Chris
    For other bloggers who read this text come-register
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.fr/search/label/Europe%20Turkey______316%20Members
    Imperative to follow our blog to validate your registration
    Thank you for your understanding
    ++++
    Merhaba!
    "Dizin Blogspot" hoş geldiniz
    Biz bölümü blogunuza kabul etmek memnunuz: Türkiye
    numarasıyla: 337
    Biz arkadaş, biz hiçbir şey sormak sizi web sitemizi biliyor umuyoruz.
    Etkinlik sadece dost
    Önemli! Bizim blogu takip etmeyi unutmayın. teşekkür ederim
    Ben mükemmel bir gün diliyorum
    içtenlikle
    Chris
    Bu metin okumak diğer blogcular gel-kayıt için
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.fr/search/label/Europe%20Turkey______316%20Members
    Kaydınızı doğrulamak için bizim blog takip Emir
    Anlayışın için teşekkür ederim
    ++++

    YanıtlaSil
  3. Thank you for following my blog - it is greatly appreciated! :o)
    i followed your blog, please follow back
    ++++++++
    Benim blog takiben için teşekkür ederiz - bu büyük ölçüde takdir! O)
    Ben blogunuza takip, geri takip edin

    YanıtlaSil