25 Nisan 2015 Cumartesi

iZombie - 2015 Yabancı #Dizi

iZombie



Tür : Komedi-Dram-Suç-Korku
Oyuncular :  Rose McIver, David Anders, Malcolm Goodwin, Rahul Kohli, Robert Buckley ...
Ülke :  Amerika Birleşik Devletleri
Yapım Şirketi :  DC Comics, Warner Bros. Television
Dağıtıcı Firma : Warner Bros. Television Distribution
Kanal : The CW
İlk Yayın Tarihi  : 17 Mart 2015


iZombie, Rob Thomas ve Diane Ruggiero-Wright tarafından CW kanalı için geliştirilen televizyon dizisidir. Dizi, DC Comics'in Vertigo markası ile yayınlanan, Chris Roberson ve Michael Allred'in aynı isimdeki çizgi romanının uyarlamasıdır. Resmen 8 Mayıs 2014'te 2014-15 sezonu için onay aldı ve galası 17 Mart 2015 tarihinde gerçekleşti.

Konusu;

Olivia "Liv" Moore; pembe yanaklı, disiplinli bir asistan doktordur. Geceleyin katıldığı partinin beklenmedik bir şekilde zombi beslenme çılgınlığına dönüşmesiyle o da bir zombiye dönüşür. Yeni zombilerden biri olarak Liv, insanlığını korumak ve açlığını gidermek için taze insan beyni yemeye gereksinmektedir ve bunun için bir adli tıp kurumunda işe girer, fakat yeni beslenme şeklinin cinayetleri çözmesine yardımcı olacak türden bir yan etkisi de vardır: ölen kişilerin anılarını özümseyebilmektedir.



Diğer zombi dizileri hep aynıdır, klişeleşmiştir.. Ama bu dizi bambaşka bir zombiyi anlatıyor. Evet Liv iyi bir asistan doktorken ve sevgili nişanlısı varken ve evlenecekken gittiği bir parti de, zombinin biri tarafından kolu sıyrılmış ve uyandığın da kendini bir ceset torbasında bulmuştur! Ve herşey değişmiştir, saç renginden ten rengine kadar.. Doktorluğu bırakıp adli tıp'ta çalışmaya başlamış ve böylece yiyeceği olan beyinleri kolayca temin etmekte olmuştur.. Patronu zombi olduğunu anladığı için tek bilen ortağı olmuştur ve yedikleri beyinlerin anılarını hatırladığı için dedektif'e yardım eden medyum oluvermiştir bir anda. Ve birçok cinayet çözmeye başlamıştır. Kendini tek zombi sanarken daha fazla olduklarını anlamaya başlar. Ve bir zombiyle çıkmak üzereydi en son bölümde. Çokta sevimli bir zombiyle! Harika bir dizi severek izleyeceğinize eminim, korku ve komedi dizisinin aynı olduğunu bir dizi sevilmez mi hiç!


Şuan 6. bölüm yayınlandı haftaya 7. bölüm gelecek, dizi arayışındaysanız ve yabancı dizi severlerdenseniz şans verin derim! 



Sevgiler..

2 yorum:

  1. Vampir,kurt adam, zombi gibi fantastik öğeler barındıran film ve dizileri sevmesem de bunun konusunu görünce çok merak etmiştim. Ben de severek izliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu zombi çok fantastik ama :) sevimli de demi :)

      Sil