15 Nisan 2015 Çarşamba

Blog Teması / Şablonu Nasıl Değişir ?

Merhaba, benim gibi blog dünyasında epey acemiler var ve blog temalarını değiştirmek için can atıyorlar. Ben de blog temasını değiştirmeyi öğrendikten sonra, içime sinen blog teması bulup değiştirdim. Benim için öncelik sadelikten yanaydı. Sizin zevkiniz nasıl isterse, arzu ederse beğendiğiniz temayla değişebilirsiniz. Öncelikle blog temamızı değiştirmek için şu yolları izlemeliyiz;


İlk olarak üstte gördüğünüz, blogger sayfanızdan Şablon kısmını seçiyoruz.




Ardında üstte ki gibi bir sayfa açılıyor, Öncelikle eski temanız'ın kaybolmasını istemiyorsanız mutlaka 1. işlemi Yedekle işlemini yapmayı unutmayınız! İsterseniz Blogspot'un kendi temalarından tema oluşturmak isterseniz, 2. seçenek olan Özelleştir kısmına tıklayabilirsiniz, açılan sayfada, arka plan resminden,yazı fontlarına kadar herşeyi değiştirebilirsiniz.


Üstte anlatmıştım ya Yedekle/Geri Yükle kısmını 1. yazan kısma tıkladığınız da blogunuzun şuan ki şablonu/teması .xml uzantılı dosya olarak bilgisayarınıza inecektir. Bu işlemi bence mutlaka yapın, çünkü bazen çok beğendiğiniz bir temayı bile kurduğunuz da içinize sinmeyen bir yerleri olabiliyor. Eskiye dönmek için de aynı işlemi eski şablon-temanız için yapabilirsiniz.



Şimdi geldi en önemli olan yere önceden indirmiş olduğunuz, beğendiğiniz temaları .xml uzantılı olan kısımı Dosya Seç'e tıklayıp bilgisayarımızdan seçiyoruz.



Ardından üstte gördüğünüz gibi, seçtiğimiz dosya görünüyor ve Yükle kısmı da tıklanmak üzere aktif hale geliyor ve Yükle diyoruz. Yeni tema başarıyla yüklendi diyor ve temanızı görüntülemek için blogunuzu görüntüleyin hemen, ardından beğenmediğiniz kısımları Özelleştir kısmından değiştirebilirsiniz ama bazı özel temaların değiştirilme kısımları olmayabiliyor. Html'yi Düzenle kısmından ufacık düzeltmeler yapabiliriz.


Şimdi ücretsiz tema indirebileceğimiz bir kaç adres vereceğim, Tema arayışındaysanız mutlaka bakın derin!

Inventive Teması




iNFashion Teması



Sinensis Teması






Ve daha fazlası için, şu linke bir bakın derim.




Yorum bırakmayı unutmayınız, sevgiler..




2 yorum:

  1. designrazzi cidden çok iyi siteymiş. bende deneyim birkaç tema :)) paylaşım cok guzel teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle yeni gelecek olan temaların için şimdiden güle güle kullan diyeyim. :) Umarım içine sinen temalar bulursun. :*

      Sil