17 Şubat 2017 Cuma

Evde Pratik Tırnak Süsleme Nasıl Yapılır?

Günümüzde tek renk oje ya da cilalanmış tırnakların yanına farklı desenlerle süslenmiş tırnaklar da eklendi. Çoğunuz kar taneleri, çeşitli hayvanlar ve geometrik şekiller gibi sıra dışı tasarımlarla donatılmış tırnakları fark etmişsinizdir. Bu yazımızda sizin de evinizde kolaylıkla uygulayabileceğiniz tırnak süsleme tekniklerini görebilirsiniz.

Pixabay.com

Kalplerle süsleyin

Tırnağınızın üzerinde küçük bir kalp deseni hem estetik hem de çok şirin durur. Kalp desenini oluşturmak için ihtiyacınız olan şey ise sadece kürdan ve oje. Kürdanı ojeye daldırın ve ucuyla küçük iki nokta oluşturun. Sonra bu noktaları aşağı çekin ve çapraz şekilde birleştirin. Dilerseniz tırnağın üzerinde uygulamadan önce bu tekniği bir kağıt üzerinde biraz deneyin. Kalp desenini kırmızı ojeyle oluşturabileceğiniz gibi, farklı renkteki ojelerlerle de kullanabilirsiniz.

Fileyle göz alıcı tasarımlar

Hiç ummadığınız malzemeleri kullanarak tırnak süsleme sanatını çok pratik bir şekilde uygulayabilirsiniz; örneğin bir file yardımıyla! Bu yöntem için öncelikle birbiriyle uyumlu iki renk oje seçin ve ojelerden birini tek kat olarak tırnağınızın tümünü kapatacak şekilde sürün. Oje kuruduktan sonra file yardımıyla tırnağın üzerini kapatın ve ikinci ojeyi sürün. Ortaya çıkan sonuçtan çok memnun kalacağınıza emin olabilirsiniz.



Seloteyp ile geometrik desenler

Evinizdeki malzemelerle sıra dışı tırnaklar yaratmanızı sağlayacak bir diğer yöntem de seloteyp kullanmak. Seloteybi makasla keserek tırnaklarınızda tırnaklarınızın üzerinde geometrik şekiller yaratın ve boş kalan kısımları dilediğiniz renk ojeyle boyayın. Sonra ojenin kurumasını bekleyin ve seloteypleri çıkarın. Bu yöntem Fransız manikürü yapmak için de tercih edilebilir.






Ebruli tırnaklar

Dilediğiniz renk bir ojeyi sürüp kurumasını bekleyin, ardından farklı bir renk ojeyi ikinci kat olarak sürün ancak bu ojenin kurumasını beklemeden bir yumuşak bir naylon parçasını buruşturup, tırnağınıza bastırın ve sonra çekin. Ortaya ebru sanatına benzeyen bir görüntü çıkacaktır.

Zarif ve şık görünümlü tırnaklar için dantellerden de faydalanabilirsiniz. Büyükannenizden kalan veya evde artık hiç kullanmadığınız bir dantel parçası işinize yarayabilir… Bu yöntemi uygulamak için danteli tırnak cilası yardımıyla tırnağınıza sabitleyin ve cilanın kurumasını bekleyin. Ardından tercih ettiğiniz renkte bir ojeyle üzerinden geçin. İşte dantel görünümlü tırnaklarınız karşınızda!

Tırnak süsleme sanatını uygularken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ojeyi üzerinize veya mobilyaya bulaştırmadan sürmek. Böyle bir kaza ile karşılaşırsanız oje lekesi nasıl çıkar linkinden ipuçlarına göz atabilirsiniz.


Pratik ipuçları

Aşağıdaki ipuçlarıyla harika görünümlü tırnaklara sahip olabilirsiniz..
  • Renk uyumu çok önemlidir. Kırmızı-altın, lacivert-eflatun, mercan-mor, beyaz-bakır ve turkuaz-siyah, birlikte kullanıldıklarında çok uyumlu olan renklerdir. 
  • Oje sürmeye, tırnaklarınızın ortasından başlamaya özen gösterin. Ojenin ikinci katını sürmeden önce ilk katın kurumasını bekleyin. Ojenin üzerine cila uygulamak, ojenin kullanım ömrünü uzatır. 
  • Eğer tırnaklarınız sürekli ojeli ise bu durum, tırnaklarda sararmalara neden olur. Sararmalardan kurtulmak için ellerinizi haftada bir-iki kere elma sirkesiyle silmeyi unutmayın. 
  • Ojeniz kuruduktan sonra tırnak diplerinize bakım yağ sürerek, nemlenmelerini sağlayabilir ve böylece daha güzel bir görüntü elde etmiş olursunuz. 
Sevgiyle.


0 yorum:

Yorum Gönder