17 Kasım 2018 Cumartesi

Tektaş Yüzük Almaya Karar Verenlere Tavsiyeler



Günümüzde şıklığın ve zarafetin temsili olan tektaş yüzükler evlilik aşamasındaki çiftlerin dikkat etmesi gereken en önemli aksesuardır. Evlenme teklifi yapacağınız sırada kutusundan çıkarttığınız o muhteşem tektaş yüzük eşiniz olacak şanslı kişiyi heyecanlandırarak bambaşka bir mutluluğun içine girmesine neden olacak. Peki tektaş yüzük nasıl seçilir gelin birlikte bakalım.

Tektaş Yüzükler Neden Bu kadar Önemlidir?


Tektaş yüzük ile evlenme teklif etmek, 15. yüzyılda Avusturya Arşidükü Maximilian'dan günümüze kadar uzanan bir gelenek haline gelmiştir. Burada önemli olan eşinize değerli olduğunu, en güzelini hak ettiğini, ömür boyu saklayabileceği, hep yanında tutabileceği, gördükçe sizi, evliliğinizi ve sizin ona verdiğiniz değeri hatırlatacak bir aksesuar olmasından dolayı son derece önemlidir. Elmasın dayanıklılığı, zarafeti ve gösterişinden dolayı ise sonsuzluğu temsil ettiğine inanılmaktadır.

Pırlanta tektaş yüzüklerin bir diğer tercih edilme nedeni ise kesim şeklinden dolayı ışığı daha fazla yansıtarak dikkatleri üzerine çekmesi sayılabilir. Evlilik teklifi sırasında parıl parıl parlayan bir tektaş yüzüğün eşinizin elinde bırakacağı zarafeti düşündükçe siz de en az onun kadar heyecanlanmalısınız.

Tektaş Yüzüğü Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

En iyi ve güzel pırlantayı seçebilmeniz için bazı kuralları bilmelisiniz. 4C kuralları olarak adlandırılan bu adımlara dikkat ederek siz de en iyi pırlantayı seçebilirsiniz. Bu adımlar; kesim (cut), berraklık (clarity), renk (color) ve karat (carat) şeklinde sıralanmıştır. Saydığımız özelliklere göre seçeceğiniz pırlantanın fiyatı değişiklik göstermektedir. Bu kurallar birbirleriyle bütün içinde olduklarından dolayı alacağınız tektaş yüzüğün şekli ve modeli de buna bağlı olarak değişecektir. Örneğin siz büyük bir pırlanta almak istiyorsanız, berraklığı biraz daha düşük modellere yönelebilirsiniz. Pırlantalarda berraklık, gözle ayırt edilemeyen bir durum olduğundan dolayı sadece kuyumcuların anlayabileceği biz özelliktir. Pırlanta renklerinin ise renksizden sarıya doğru bir renk skalası vardır. Daha uygun fiyatlar için bu iki maddeyi ele alabilirsiniz.

Pırlanta tektaş yüzükler kesimleri açısından oval, markiz, prenses, damla ve diğer şekillerde olabilir. Alacağınız alyans modelini göz önünde bulundurarak buna uygun bir kesime sahip tektaş yüzük almalısınız. Binlerce model arasında kaybolmamak için tektaş yüzükler sayfasını sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Pırlanta Sertifikasına Dikkat!

Günümüzde alacağınız pırlantanın mutlaka ama mutlaka sertifikası olmasına özen gösterin. Pırlanta sertifikası dediğimiz güvence; 4C kriterleri, taşın özellikleri, taşın cila kalitesi ve kesim simetrisi gibi alacağınız pırlantanın özelliklerinin yer verildiği bir güvencedir. Bu kâğıtta pırlantanızın satın alınma tarihi, rapor numaraları gibi diğer özellikleri de bulunmaktadır.

Pırlantanızın sertifikası olması son derece önemlidir. Olmasını asla dilemediğimiz bir hırsızlık olayı yaşandığında çalınan pırlantanın sertifikası olmadığı için kuyumculara direkt olarak satamazlar. Bu sertifika tüm dünyada geçerlidir ve pırlantanın sadece size ait olduğunu kanıtlayan bir belgedir. Bu yüzden pırlanta tektaş yüzüğe sertifikalı bir şekilde sahip olarak güvence altına alabilirsiniz.


1 yorum:

  1. Epidermis Polikliniği 1994’te İzmir-Karşıyaka’da kurulmuş olup başta lazer epilasyon olmak üzere cilt bakımı,cilt lekeleri tedavileri,saç ekimi,kılcal damar tedavisi,kalıcı makyaj gibi birçok güzellik uygulamasını en uygun fiyatlarla ve uzman ekibiyle profosyonelce gerçekleştirmektedir.Uygulamalarımız hakkında daha fazla bilgi almak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. https://www.epidermis.com.tr/ lazer epilasyon cilt bakımı,saç ekimi,epidermis lazer epilasyon,iğneli lazer epilasyon,nd yağ lazer,diyot lazer epilasyon,lazer yaptırmak,lazer zararlı mı,profpsyonel lazer epilasyon,kıl dönmesi ve batık çözümler,sivilce tedavisi,leke tedavileri,kalıcı makyaj,kaş kontürü,izmir lazer epilasyon,lazer epilasyon izmir,bölgesel incelme,terleme tedavisi,göz çevresi tedavileri,kılcal damar tedavisi


    YanıtlaSil